Acuarele si culori

    Acuarele, vopsele in ulei si vopsele acrilice

   Vopselele folosite pentru pictură sunt de mai multe tipuri: tempera, ulei,  guașă, acrilice, textile, sticlă,  pigmenti, graffiti, etc. Acestea se aleg în funcție de suprafața care se pictează și de efectele dorite.

  Culorile acrilice sunt culori pe baza de apa obtinute prin amestecul pigmentilor cu un liant pe baza de emulsie acrilica. Particularitatea culorilor acrilice consta in aceea ca odata uscate, ele devin  insolubile in apa, formand o pelicula elastica, puternic aderenta la suport. Aceste culori sunt extrem de versatile. Ele pot fi diluate cu apa si aplicate in laviuri asemeni acuarelei sau amestecate cu diverse medii de pictura pentru aplicari grosiere asemeni picturii in cutit ce folosea culori de ulei.
   Acuarelele sunt culori pe baza de apa, deci se usuca repede. Acest fapt da posibilitatea artistului sa picteze oriunde, oricand. Fiind pe baza de apa curatarea instrumentelor este foarte facila.Cel mai des folosita suprafata pentru pictura in acuarele este hartia pentru acuarela. Se pot folosi insa si alte suprafete precum pergament, hartia de orez sau materiale textile subtiri precum matasea.
   Culorile in ulei, care pot fi aplicate pe orice suprafata, prezinta niste proprietati unice: rezista bine la lumina (datorita pigmentilor
din compozitie), ingredientele folosite la realizarea lor sunt de cea mai buna calitate, consistenta este untoasa, iar uscarea se 
realizeaza rapid si omogen.
   Culorile tempera si guase pot fi utilizate cu succes atat de catre pictorii profesionisti, cat si de catre cei amatori.

   Culorile pentru materiale textile sunt pe baza de apa si se potrivesc pentru orice tip de material textil.

   Incercati cu incredere produsele noastre si nu veti regreta!