Retur produse

Conform legislatiei in vigoare in Romania, Dumneavoastra ca si consumator aveti dreptul de a returna produsele comandate prin magazinul online Dascalita fara a justifica aceasta decizie si fara a vi se percepe nici un del de costuri suplimentare fata de cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014. Perioada in care puteti solicita returnarea produsului si rambursarea contravalorii acestuia este de maxim 14 zile calendaristice incepand cu ziua in care ati intrat in posesia fizica a produsului.
 
Legislatia prevede, de asemenea, ca achitarea cheltuielilor privind returnarea produsului la Vanzator cade in sarcina Cumparatorului. Produsele pe care le doriti a le returna la magazinul online Dascalita vor trebui expediate prin metoda prin care le-ati receptionat. Dumneavoastra avand datoria de a acoperi aceste costuri de transport.
 
Magazinul online Dascalita solicita, in conditiile legii, ca produsele pe care doriti sa le returnati sa fie in starea in care le-ati primit: in ambalajul original, cu toate etichetele intacte, insotite de toate accesoriile cu care au fost livrate si de documentele insotitoare (aviz, factura,certificate garantie, manual instructiuni dupa caz). in cazul in care produsul este returnat fara ambalajul original si fara celelalte lucruri mai sus mentionate, Dascalita isi rezerva dreptul de a refuza returnarea produsului in cauza.
 
Nu se accepta returnarea produselor care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva, arsuri, decolorari, deformari si / sau urme de interventii neautorizate etc.
 
Returnarea produselor este acceptata de catre Vanzator numai in cazul persoanelor fizice care au achizitionat produsul de la magazinul online Dascalita.

Plata transportului returului:
In conditiile in care returul se face din motivul unei erori a vanzatorului, de exemplu produsul prezinte semne de uzura (zgarieturi, lovituri, ciobiri, modificari fizice) sau produsul nu corespunde cu imaginea/ descrierea de pe site-ul Dascalita.ro, atunci plata transportului returului va fi suportat de catre vanzator.
 
In conditiile in care Clientul nu mai doreste produsul si doreste returnarea lui sau nu este in totalitate multumit de caracteristicile produsului, atunci plata transportului returului va fi suportat de către client.
 
Pentru returnarea produselor Cumparatorul trebuie sa notifice Vanzatorul in scris prin email sau prin formularul de retur care il gasiti pe site cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data primirii / ridicarii produsului. Notificarile transmise dupa expirarea termenului de 14 zile calendaristice nu vor fi luate in considerare.
 
In situatia in care cumparatorul nu doreste sa renunte la cumpararea produsului si doreste o inlocuire a acestuia cu un alt produs, trebuie sa existe o interdependenta caloric intre acesta si noul produs solicitat, in conformitate cu prevederile OUG nr.34/2014.
 
Produsele returnate trebuie sa fie in ambalajul original al producatorului si in conditii perfecte pentru revanzare, adica sa fie complete,fara zgarieturi, lovituri, ciobiri, modificari fizice, fara etichete aditionale lipite sau alte inscrisuri direct pe ambalajul original al producatorului, ambalajat nedeteriorat si curat (descarca formular de retur AICI).
In cazul in care produsul nu respecta conditiile de returnare, acesta va fi returnat cumparatorului, cheltuielile de transport fiind suportat de acesta.
Daca produsul prezinte semne de uzura ( zgarieturi, lovituri, ciobiri, modificari fizice), ne rezervam dreptul de a scadea din contravaloarea produsului pretul pentru piesele uzate, care pot avea o valoare intre 0-50% din valoarea initiala a produsului, cu acordul clientului. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014
In momentul in care clientul doreste sa returneze un produs, trebuie sa consemneze starea acestuia in scris completand formularul de retur si/sau prin fotografii. In cazul in care starea produsului returnat nu corespunde starii declarate de cumparator in momentul completarii formularului, magazinul nostru online are dreptul de a refuza produsul.
Dupa primirea coletului, in termen de 48 ore cumparatorul va fi instiintat daca primeste inapoi produsul neconform cerintelor de mai sus, suportand cheltuielile de transport, sau daca accepta aducerea produsului la starea initiala prin perceperea unei taxe suplimentare (0-50% din valoarea initiala a produsului, cu acordul clientului).
 
Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la receptia produsului returnat. Noi vom rambursa prin transfer bancar contravaloarea marfii returnate in maxim 14 de zile de la data returnarii produselor.